ΑΡΘΡΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ

ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ  ΓΙΑ  ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΣΠΕ  ΧΛΩΡΑΚΑΣ
Εγω ο Κυριάκος Ταπακούδης, μετά από πολλή σκέψη αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για πρώτη φορά, στις επικείμενες εκλογές της ΣΠΕ Χλώρακας, με μόνο λόγο να εργαστώ και να προσπαθήσω  για  προώθηση, διατήρηση και εδραίωση των αρχών και των νόμων που διέπουν τον Συνεργατισμό. Δηλαδή στόχο θα έχω ώστε  η ΣΠΕ Χλώρακας να συνεχίσει την  πορεία της που δεν πρεπει να είναι άλλη από αυτήν τηςαλληλοβοήθειας, αλληλεγγύης, ισότητας και δημοκρατίας προς τα μέλη της, να εμμείνει και να επιμείνει δηλαδή, στις αρχές που καθορίζονται από το καταστατικό του Συνεργατισμού.
Κύριος σκοπός της ίδρυσης των Συνεργατικών Τραπεζών ήταν η παροχή δανείων με ευνοϊκούς όρους στα μέλη τους υπό μορφή βραχυπρόθεσμων πιστώσεων. Αυτό πρεπει να γίνεται και να συνεχίζεται, και για να συμβαίνει αυτό, χρειάζεται η ΣΠΕ Χλώρακας να αναπτύσσεται συνέχεα και να σημειώνει σταθερή ανοδική πορεία, ώστε η συμβολή της στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της κοινότητας και των μελών της να είναι ουσιώδης. Για να μπορέσει να συνεχίσει αυτή η σταθερότητα, απαιτείται απ’ όλους, υπεύθυνους και συνυπεύθυνους, προσήλωση στο Νόμο, τους κανονισμούς και τις αρχές του Συνεργατισμού για σωστή διαχείριση. Απαιτείται αυστηρός έλεγχος, και σωστή εποπτεία, στοιχεία απαραίτητα για την εδραίωση των επιτευγμάτων και την παραπέρα πρόοδο του Κινήματος.
Όταν όλα εφαρμόζονται σωστά και χωρίς ιδιοτέλεια ή άλλα συμφέροντα, όταν υπάρχει έλεγχος σωστός από ανθρώπους προοδευτικούς, τίμιους, μορφωμένους, αλλά κυρίως λογικούς με εξυπνάδα και όραμα, όταν αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να δουν το μέλλον και να σχεδιάσουν μακροχρόνια, όταν αυτοί εχουν τον τρόπο να βοηθούν αυτους που πρεπει και μόνον, και όταν δεν επηρεάζονται με ιδέες και σκέψεις που είναι μακριά από τις αρχές που διέπουν τον συνεργατισμό και το καταστατικό του, τότε, ναι, κάλλιστα μπορεί η ΣΠΕ Χλώρακας να προϊδεάσει πιο πολύ, να μεγαλουργήσει ακόμα περισσότερο, και να
αναπτυχθεί σε βαθμό τόσο ώστε να μπορεί να βοηθεί όλους, αλλά το κυριότερο να τους βοηθεί με χαμηλά επιτόκια και τόκους, και ακόμα να μπορεί να δίδει περισσότερη πίστωση χρόνου σε όσους εχουν
πραγματική δυσκολία στην αποπληρωμή των χρεών τους. Για να επιτευχθεί αυτό, εξαρτάται μόνο από την ψήφο των μελών. Πρεπει όλοι να αξιοποιήσουν σωστά τον κάθε υποψήφιο, χωρίς την παρεμβολή των κομμάτων, και χωρίς επηρεασμό από ψεύτικα λόγια ή άλλα γλυκόλογα, ή και γαλουφίες. Είναι καιρός ο κάθε πολίτης να μπορεί να αξιολογεί με την δική του λογική, να μην παρασύρεται από τον κάθε γνωστό και γείτονα, παρά μόνο με την δική του κρίση, να αποφασίζει και να πράττει. Να γίνει ο κάθε ένας από μόνος του συντελεστής αποφάσεων, και μόνος υπεύθυνος αυτών να είναι ο ίδιος.  Δια του παρόντος εξαγγέλματος δηλώ την υποψηφιότητα μου, ζητώ δε την ψήφο όσων ευαρέστηται, καλώ επϊσης όλους τους χωριανούς όπως το διαδώσουν, αλλά κυριότερα, όπως προσέλθουν μαζικά στην ψηφοφορία, ώστε να υπάρξει λαϊκή εντολή εκ των μελών κατοίκων της Χλώρακας…

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ: Εξαγγελία της ανεξάρτητης υποψηφιότητας μου για τη θέση του Κοινοτάρχη Χλώρακας
Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να παίζει αναβαθμισμένο ρόλο στη δημόσια διοίκηση, έχουμε εισέρθει εδώ και καιρό σε μια νέα πραγματικότητα που  θα πρέπει οι διοικούντες να αναθεωρήσουν τις σκέψεις τους και τις συμπεριφορές τους ώστε τα αποτελέσματα εκ των αποφάσεων τους να κάνουν τους πολίτες να τους εμπιστεύονται.
Στα σημερινά αδιέξοδα που βρισκόμαστε θα πρεπει να φροντίσουμε ο θεσμός να επανακτήσει αυτή τη χαμένη εμπιστοσύνη εκλέγοντας ανθρώπους ικανούς που να μπορούν να την εμπνέουν, να είναι ικανοί, ανιδιοτελείς, αλλά κυρίως να είναι πραγματικοί εκπρόσωποι των πολιτών.
Θεωρώντας ότι έχω τα προσόντα να σταθώ μπροστάρης και να διοικήσω σωστά και δίκαια, αποφάσισα να κατέλθω ανεξάρτητος υποψήφιος και να διεκδικήσω τη θέση του Κοινοτάρχη της Χλώρακας. Ξέρω είναι μια δύσκολη προσπάθεια, είναι όμως αυτή εμπνευσμένη από την αγάπη που έχω για τον τόπο μου, μια αγάπη που αποδεικνύεται πιστεύω από την προσωπική μου ιστορία που όλοι γνωρίζετε.
Σήμερα, στους δύσκολους οικονομικούς καιρούς που ζούμε, οι προκλήσεις και τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε αφορούν όλους μας και οι λύσεις θα πρέπει να είναι με τους όρους του αύριο. Γι αυτό προσπάθεια μου υπόσχομαι να είναι, όλοι μαζί να σταθούμε απέναντι σε κάθε διχαστική λογική και ενάντια στη νοοτροπία της κλίκας και της ομαδοποίησης και με τόλμη και θάρρος να εκφράσουμε τις αγωνίες και τα οράματα μας έτσι που να φέρουμε ελπίδα, ανανέωση και προοπτική και να οικοδομήσουμε ένα μέλλον καλύτερο του χτες.

Κυριάκος Ταπακούδης, ζητώ την ψήφο σας.
Δεν πρόκειται να σας μιλήσω με ωραία λόγια για εντύπωση, ούτε θα εκφέρω ξύλινο λόγο. Θέλω μονο να πω ότι για να εκλεγώ δεν πρόκειται να αναμιχτώ σε διαπλεκόμενα σκηνικά όπως οι περισσότεροι άλλοι, θέλω να έχω την ψήφο σας, και την ζητώ αξιοπρεπώς. Θα είναι για μένα αναγνώριση των όσων έχω μοχθήσει, θα είναι  ανταμοιβή και  ευχαρίστηση μου. Ελπίζω αυτό να συμβεί, είναι το στοίχημα μεγάλο, θέλω να είμαι στις επιλογές σας. Είναι η ωρα του λαού, πρεπει όλα τα μέλη να προσέρθουν μαζικά, να ψηφίσουν και να καθορίσουν το μέλλον της ΣΠΕ και το μέλλον των δανείων τους. Για να ψηφίσετε πρεπει να είστε μέλος και να έχετε μαζί σας την ταυτότητα σας. Η ψήφος είναι οριζόντια, μπορεί ο κάθε ψηφοφόρος να βάλει από ένα μέχρι πέντε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο, δηλαδή μπορεί να ψηφήσει πέντε υποψηφίους της αρεσκείας του, ακομμάτιστα και ανεξάρτητα.
Η ψήφος είναι η έμπρακτη έκφραση της δημοκρατίας. Είναι ο τρόπος για να επιλέξετε το άτομο που θα σας εκπροσωπεύει στη ΣΠΕ Χλώρακας. Κάνοντας την επιλογή σας, ασκείτε ένα από τα δημοκρατικά σας δικαιώματα. Σας καλώ να με ψηφίσετε, ζητώ ένα σταυρό από τους πέντε που δικαιούστε, ώστε αν καταφέρω να εκλεγώ, να δουλέψω για εσάς με όρεξη και ζήλο… Σκεφτείτε το, αποφασίστε το, μην παρασύρεστε, κάνετε αυτό που λέει η κάρδια σας…

Πιστεύω ότι οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ακομμάτιστες και αχρωμάτιστες. Σε λίγες μέρες ψηφίζουμε τους ανθρώπους που ελπίζουμε να κάνουν την καθημερινότητα μας ευκολότερη και την κοινότητα μας ομορφότερη. Αυτό που έχει σημασία είναι να εκλεγούν ικανοί για να μπορέσουν να οδηγήσουν την κοινότητα μπροστά και να περάσουν το μήνυμα σε όλους ότι δεν αντιμετωπίζονται τα διάφορα προβλήματα με πνεύμα διάκρισης, αλλά με συλλογικότητα και σκύβοντας σε αυτά να κατορθώνουν να τα επιλύουν.
Με τους κατάλληλους ανθρώπους η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μπορούσε να παίξει αναβαθμισμένο ρόλο ώστε να απαλλάξει τον πολίτη από την ταλαιπωρία και να απαλλαγεί η ίδια από την διαφθορά και την αναξιοκρατία.
Συνειδητοποιώντας το μέγεθος των προβλημάτων που έχουν συσσοτευτεί και που παραμένουν άλυτα μέχρι σήμερα καθώς και η διαφαινόμενη αδυναμία να επιλυθούν ή έστω να  διορθωθούν και ξέροντας ότι όλοι οι εκλελεγμένοι μέχρι σήμερα στο σύνολο τους είναι καθ υπόδειξη των κομμάτων, αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι τη μεγάλη ευθύνη φέρουν τα κόμματα που υποδεικνύουν υποψηφίους για άγρα ψήφων χωρίς να λαμβάνουν υπ οψιν την αξία των ατόμων.
Βλέποντας όλα αυτά να συμβαίνουν αποφάσισα να κατέλθω ανεξάρτητος υποψήφιος για τη διεκδίκηση της θέσης του Κοινοτάρχη της Χλώρακας χωρίς τη στήριξη κομμάτων ή ομάδων, έτσι που πραγματικά να μπορώ να λειτουργώ ανεξάρτητα και χωρίς καθ υπόδειξη.
Δια του παρόντος εξαγγέλματος της δήλωσης της υποψηφιότητας μου, σκοπό έχω να ζητήσω την ψήφο όσων ευαρέστειτε χωρίς να έχω σκοπό να μιλήσω με ωραία λόγια για εντύπωση, ούτε να εκφέρω ξύλινο λόγο. Η ψήφος είναι η έμπρακτη έκφραση της δημοκρατίας και θέλω να με τιμήσετε με αυτήν, και σας την ζητώ αξιοπρεπώς. Είναι η ωρα η δική σας, η ωρα του λαού, και οι πολίτες πρεπει να ψηφίσουν και να καθορίσουν το μέλλον του τόπου τους. Είναι καιρός ο καθένας να μπορεί να αξιολογεί με την δική του λογική, χωρίς να  παρασύρεται από τον κάθε γνωστό και γείτονα, παρά μόνο με την δική του κρίση να αποφασίζει και να πράττει. Να γίνει ο κάθε ένας από μόνος του συντελεστής αποφάσεων και μόνος υπεύθυνος να είναι ο ίδιος. Σκοπός που για να επιτευχθεί θα πρεπει όλοι να αξιοποιήσουν σωστά τους υποψήφιους χωρίς την παρεμβολή κομμάτων και χωρίς επηρεασμό από ψεύτικα λόγια ή άλλα γλυκόλογα, καλοπιάσματα ή γαλουφίες.
Πιστεύω θα καλωσορίσετε και θα στηρίξετε την υποψηφιότητα μου, γιατί όλοι γνωρίζετε ότι είμαι άνθρωπος που δεν φοβάται την αλήθεια, και σε πρώτη μου προτεραιότητα πάντα θέτω το δίκαιο και τη δικαιοσύνη. Αν με εκλέξετε θα αγωνιστώ με εντιμότητα, ειλικρίνεια και αλήθεια ώστε να επιτύχω την εφαρμογή της αξιοκρατίας έχοντας μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη.
Η γνώση που έχετε για το άτομο μου, είναι το εχέγγυο για να πειστείτε ότι θα σας εκπροσωπήσω άξια ώστε να μου δώσετε την ψήφο σας.
Σας καλώ όλους να διαδώσετε όσα διακηρύσσω, αλλά κυριότερα, σας καλώ όλους να προσέλθετε μαζικά στην ψηφοφορία ώστε να υπάρξει ολοκληρωμένη λαϊκή εντολή εκ των κατοίκων της Χλώρακας…

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣ
Κατέρχομαι στις ερχόμενες Κοινοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου 2011 διεκδικώντας τη θέση του Κοινοτάρχη θεωρώντας ότι έχω τα προσόντα να σταθώ μπροστάρης και να διοικήσω σωστά και δίκαια. Ζητώ τη ψήφο σας διότι έχω τις γνώσεις και το χρόνο να προσφέρω στα κοινά του τόπου. Είμαι προοδευτικός και ριζοσπάστης, δραστικός και αποτελεσματικός στις δύσκολες αποφάσεις, ενώ τολμώ στα δύσκολα και έχω όραμα για το αύριο.
Θέλω να καλέσω όλους όσους ενδιαφέρονται για τα κοινά και έχουν άποψη για τα τοπικά θέματα να με στηρίξουν, γιατί με αξιοκρατία και σωστή διαχείριση, με διαφάνεια, κατανόηση και σεβασμό στον πολίτη, χωρίς ευνοιοκρατία και ρουσφέτι, θα αφουγκράζομαι τα προβλήματα και τις ανάγκες των κατοίκων και θα ακούω τα παράπονα όλων των πολιτών.
Θα είμαι ταγμένος υπέρ της προώθησης των συμφερόντων όλων ανεξαιρέτως εξασκώντας χρηστή διοίκηση, και σε συνεργασία με τους Κοινοτικούς Συμβούλους θα εισάξω νέους θεσμούς υποβοηθητικούς για την προώθηση του αθλητισμού, του πολιτισμού, των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και αναγνώριση ανθρώπων του πνεύματος που πρόσφεραν σ αυτους τους τομείς.
Ακόμα θα προωθήσω έργα για αναζωογόνηση της αγοράς εργασίας –με δανεισμό εάν χρειαστεί-, ώστε ο ιδιωτικός τομέας που έχει υποπέσει σε μαρασμό και ανεργία να αναπνεύσει και να αντέξει ώσπου να περάσει η μεγαλη οικονομική κρίση που μαστίζει την κοινωνία μας. Με άμεσες προτεραιότητες κατασκευής έργων, θα προσπαθήσω να εχουν εργασία οι άνεργοι κάτοικοι από τη μια, και από την άλλη να αναπτυχτεί η εσωτερική οικονομία της κοινότητας:
Άμεσες προτεραιότητες μου:
1. Επιδιόρθωση, πεζοδρομοποιήση και ηλεκτροφωτισμός όλων των δρόμων που οδηγούν στη παραλια και στα ξενοδοχεία με σκοπό την προσέλκυση των ξένων επισκεπτών προς την κοινότητα μας ώστε να δώσουμε ώθηση στην οικονομία μας.
2. Άμεση συνεργασία και συμφωνία με τους ξενοδόχους ώστε με ανακοινώσεις τους να καλούν τους τουρίστες να επισκέπτονται την κοινότητα με λεωφορείο που θα τους μεταφέρει δωρεάν.
3. Να προβληθεί η κοινότητα ως τουριστικός προορισμός και να διατηρηθεί η πολιτιστική κληρονομιά με την κήρυξη διατηρητέων κατοικιών και τη δημιουργία παραδοσιακών πεζόδρομων.
4. Να πλακοστρωθεί και να ηλεκτροφωτιστεί η κεντρική πλατεία για να μπορούν  οι επισκέπτες να απολαμβάνουν στιγμές ξεκούρασης και ανεμελιάς.
5. Να κατασκευαστεί Θρησκευτικό περίπτερο από την εκκλησία σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο.
6. Να δημιουργηθεί βιβλιοθήκη και να κατασκευαστεί Λαογραφικό και θρησκευτικό μουσείο με συνεργασία εκκλησίας και Κοινοτικού Συμβουλίου.
            7. Να γίνουν επιτροπές υπό την καθοδήγηση του Κοινοτικού Συμβουλίου με σκοπό τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την προώθηση του πολιτισμού.
            8. Να εξωραϊστεί η παραλία και να απομακρυνθούν οι πέτρες και  ότι ξένο έχει τοποθετηθεί σε αυτήν.
9. Να ολοκληρωθεί η κατασκευή του παραλιακού πεζόδρομου και να γίνει δενδροφύτευση κατά μήκος του.
10. Κατασκευή ποδηλατόδρομου παράλληλα στον παραλιακό πεζόδρομο.
11. Να δοθούν άδειες και κίνητρα στα κέντρα αναψυχής και στα παραδοσιακά καφενεία. Να μπορεί ο επισκέπτης να αναλώσει ευχάριστα το χρόνο του επιλέγοντας ανάμεσα σε μπυραρίες, ταβέρνες, εστιατόρια, πιτσαρίες, καφετέριες και άλλων ειδών μαγαζιά.
            12. Να προωθηθεί η χρήση του θεάτρου και να οργανωθούν θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.
            13. Να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας έστω και προσωρινές για τους ανέργους.
            14. Να αποφασιστούν καινούργια κατασκευαστικά έργα από το Κοινοτικό συμβούλιο και ή δυνατόν, να κατοχυρωθούν σε κατοίκους εργολάβους και τεχνίτες Χλώρακας, ώστε σε όσους συνεισφέρουν φόρους, η Κοινότητα να το ανταποδίδει έτσι που να υπάρχει ηθική δικαιοσύνη.
15. Εύρεση τρόπων σε συνεργασία με τις τράπεζες για παγοποίηση δανείων ανέργων χρεωστών.
16. Οικονομική ή υλική βοήθεια για δυσπραγούντες παρέχοντας βοήθεια σε  χαμηλοσυνταξιούχους και ιατρικά βοηθήματα σε άπορες οικογένειες.