Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ο τουρισμός σαν τρόπος αναψυχής για χαλάρωση, διασκέδαση και ψυχαγωγία, είναι πολύ διαδεδομένος, ενώ παράλληλα αποτελεί μια πολύ μεγάλη βιομηχανία και σημαντική πηγή εσόδων για παραδοσιακά τουριστικές χώρες όπως είναι η Κύπρος.
Ένα ταξίδι αναψυχής είναι μια μεγάλη ανάγκη του ανθρώπου με μόνες προϋποθέσεις την καταλληλότητα του προορισμού και την οικονομική ευχέρεια.
Οι λόγοι επίσκεψης είναι συνήθως επαγγελματικοί, υγείας, σπουδών, διακοπών, συμμετοχής σε συνέδρια, επίσκεψης φίλων ή συγγενών, θρησκευτικοί και άθλησης.
Σε όλες αυτές τις μορφές τουρισμού, η ψυχαγωγία, η περιδιάβαση, η μετακίνηση και η συνεννόηση, είναι απαραίτητα στοιχεία για να είναι ένας τόπος ελκυστικός.
Τα παλιότερα χρόνια ο τουρισμός ήταν κυρίως για ταξίδια πολιτιστικού ή ψυχαγωγικού χαρακτήρα, ένα αποκλειστικό προνόμιο λίγων εκλεκτών περιηγητών, συνήθως αριστοκρατών.
Αργότερα επικράτησε στη μόδα ο ομαδικός τουρισμός που προήλθε από την μεγάλη μαζική άνοδο των εισοδημάτων των πληθυσμών, μια μόδα που σήμερα τείνει να εκλείπει λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Η τάση για έλκυση επισκεπτών στις σημερινές δύσκολες εποχές πέραν από τα φυσικά χαρίσματα του τόπου, θα πρέπει να είναι ο τέλειος συγκερασμός όλων εκείνων των στοιχείων που θα επιτρέψει η τουριστική ανάπτυξη να καταστεί ξανά βιώσιμη. Τέτοια στοιχεία εκτός των άλλων που ανάφερα πιο πάνω, είναι η καλή κοινωνική δομή και η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος ώστε άνθρωποι και φύση να είναι φίλια προς τον επισκέπτη καθώς οι τουρίστες σήμερα αναζητούν διακοπές που να συνδέονται με την τοπική κουλτούρα, την τοπική παραδοσιακή συμπεριφορά, και κυρίως  την αποφυγή της χρήσης υπηρεσιών οργανωμένου μαζικού τουρισμού.
Τα τελευταία χρόνια που πέρασαν, η Κύπρος εξ αφορμής της ακρίβειας του τουριστικού προϊόντος της και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης έπαυσε να αποτελεί ελκυστικό διαπίστευμα προορισμού. Όμως σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει, χάρη στην μεγάλη μείωση του κόστους ταξιδιού και της πτώσης των τιμών της διαμονής καθώς και των υπηρεσιών. Σίγουρα αυτά είναι στοιχεία για να προσελκύουν περισσότερους τουρίστες. Είδη η αεροπορική εταιρεία Ryan Air φέρνει στην Πάφο σημαντικό αριθμό τουριστών με πολύ χαμηλό ναύλο.


Με όπλο τις χαμηλές τιμές και την καλή εξυπηρέτηση, σίγουρα φέτος μπορούμε να έχουμε καλύτερες προοπτικές ώστε να προοδεύσουμε και να αναπτυχθούμε τουριστικά και οικονομικά.